New nails på g

Sitter just nu och rengör naglarna inför nya glamnaglar för Valborg! Tittar på repriser av Shear Genius samtidigt, synd bara att de två bästa åkte ut...


Divan Tabitha som man älskar att hata


Hit dit och tack pappa

Ett starkt råd från personliga upplevelser:
Håll bra koll på dina deklarationspapper.

Tappade bort dem, och den dumma kossan på Skatteverket sa att jag var tvungen att ha den eller en e-legitimation. Men för ett e-leg måste man vara kund på en nätbank eller köpa en för 500 på Telia.

Blev apstressad, först restskatt på 600, sen e-leg på 500 och antagligen en förseningsavgift på 1000.

Sen ringde käre far, och då löste sig allt, jag ska få en ny blanket vilket första kossan sa var totalt omöjligt, samt att jag får anstånd till den 17 maj.

Tack pappa.


Min läskiga pappa och min muppige bror, i Corvette i Usa


Fläskpannkaka och färgat hår!

Det är ju torsdag så det blir fläskpannkaka idag, jag och Bastian äter alltid pannkaka på torsdagar! Senare ska jag färga håret men färgen och bilder kommer sen:)

Sen kommer även lista med de jag ska göra manikyr på snart, hojta till om du står med men tiden är fel!

Men nu har jag inte tid med det här just nu, disken kommer inte att försvinna av sig själv...!
Det här är riktig pannkaka, men vem äter pannkaka med grönsaker?
Asgrymt pannkakas recept!:
4 ägg
5 dl mjölk
3 dl mjöl
lite salt
1 paket stekfläsk


voila!


Dags för ny outfit kanske?

Blev jättesugen på att köpa något lagom freaky när jag såg Lady Gagas outfit i Pokerface! Helt sjukt cool är den.Vart kan man tänkas finna den då?Kan självklart tänka mig att offra mig att köpa en Grand danois om det kan hjälpa att lyfta looken. Förutom dregglet är de helt underbara hundar!

Finfina frågor och svar!Ofta ofta får jag frågor runtikring det jag gör med naglarna, mina naglar och mitt material men den här frågan är nog den jag fått mest hittills.

Hur har du fått så långa naglar...du har aldrig bitit på dem va?

Jo! Jag var nagelbitarN#1 tills det att jag piercade tungan och piercaren sa att det var skadligt för tungans läkning om man bet på naglarna samtidigt. Så jag slutade.
Nu har jag starkare och länge naglar än de allra flesta jag känner. Den enda som har starkare och längre, är Linda Nilsson i min klass. Läskig nagelmänniska!

Så...alla kan ha fina och starka naglar, man måste bara vilja de.Nailsaver!

Pilligt jobb maybe?Letade efter nytt fräscht material på lite sidor och hittade jättefina naglar som någon gjort. Det enda som gör en lite besviken är att det är gjort på lösnaglar, vilket inte är lika svårt som att göra direkt på sig själv.

Well, non the less, de är verkligen fina, och de måste ha kostat en del att göra! Någon som vet var de finns billiga rhinestones och "stockar"?Bilden är ifrån http://www.yukiumi.com/en/


Bästa spelet...ever!

Har suttit och spelat det här spelet i timmar, jag och Bastian kan sitta vid varsin dator och köra. Alltid är det någon som sitter och pratar för sig själv "Nejnejnej! TA HONOM!"

Ja...Vad är det då för spel?


Plants vs. Zombies såklart! Det är jättelätt att lära sig och till och med jag som är grymt zombierädd, har inga problem med det här spelet.
http://www.popcap.com/games/free/pvz

VARNING
Detta spel kan vara enormt beroende framkallande!

Gb gubben - vänlig glassman eller pedofil?

Jag har alltid varit rädd för glassgubben men för ett par år sedan berättade en kille en sak för mig som gjort att jag kan se en aningen mildare på våran läskige man!

Har ni aldrig tänkt på att hans smik inte går ihop med att hans ögon är läskig? Ja, gb gubben ska egentligen ha stängda ögon men när de franska (eller hur de nu var) köpte över gb glass tänkte de (och föreställ er det med en snofsig fransk dialekt):
Oooh, ce dumma svenskarna, han har ju inga ögon!

Så därmed fick gubben ögon trots att hans smink säger att de är stängda! Tar man bort hans ögon ser han genast mycket snällare ut :)

Testa att ta bort ögonen!Kan ju dessutom avslöja att både min bror och min pappa har haft år i sina liv då de roat sig med att röva bort gb gubbar! Vi har fortfarande en ståendes i pappas arbetsrum.

Stora provets dag

Sitter och laddar för det stora provet som kommer att ta tre hela timmar. Tog sovmorgon, provet till ära, och ska köpa lite risifrutti påväg till skolan sen.
Finns det någon dåligt med risifrutti? Ja...Det följer ju inte med någon sked! Det är lite jobbigt :)

Hoppas jag får svar från Coop snart!Vilken risifrutti föredrar du?

Onödiga saker?

Ja det finns verkligen onödiga saker, och en av de största är nog enligt mig nagelpiercings. Det är jättesöta och så, men de måste ju fastna överallt! Dessutom kan det bara vara ekonomiskt om man köper borren själv, eftersom nageln går av då och då och man måste göra ett nytt hål, eller vad säger ni?

Finns det något att hämta ur nagelpiercings?Jättesött men...oekonomiskt?

Ny manikyr!

Har gjort om manikyren som jag pillade bort tidigare idag :) Blev rätt nöjd men det krävs så klart massor med träning!
Om någon tycker den är för lång kan jag bara säga att jag bara gjorde den lika lång som det andra pekfingret =)Använde bl.a. strasstenar ifrån www.melba.se de är verkligen prisvärda.

Alkaner, alkener och alkyner

Ja, att plugga kemi gör inte Kisse speciellt glad. De gör att jag känner mig så här


                                                   


Ja, blank. Inte skoj alls! Skulle vilja göra om manikyren på pekfingret (pillade av det av ren rastlöshet) men jag kan inte tillräckligt mycket tid just nu. Men det får bli sen.
Vet du vad en Alkan, Alken och en Alkyn är?

Varför är inte veckan längre?!

Jag har ett ex antal tjejer/kvinnor som jag ska hinna göra naglarna på, samt en del kursprov, hur ska detta hinnas? Varför kan man inte stretcha veckan lite mer?
De som står på listan för att få naglarna gjorda i veckan är väl Nina, Mia, Kimi och Saga, eller har jag missat någon?

På Tisdag är de kursprov i Kemi och dagen efter är det nationella i Engelska! Wish me luck!Diggar meningarna vi skulle översätta i nian :)

Extremt dyra nagelutbildningar?

Det gör mig faktiskt lite irrterad att säga, att jag tidigare läst i Metro att du på Högskolan kan läsa om "Japanska tesorter" och få studiepengar för det! En säkert jätterolig kurs, men vad har det för betydelse sen i livet, nät ska du använda de?
Nagelutbildningar däremot, för att bli manikyrist, det kostar skjortan! man får inga studiemedel och det är få som kan slänga upp 20 papp rätt ur fickan!
Är det verkligen rätt?Vet du vilken tesort det är? Nej och jag bryr mig inte!

Ska män ha långa naglar?


Ja vad säger ni, vad män ha långa naglar? Enligt mig finns det bara en anledning till att killar ska ha naglar och det är väl för att klia ens rygg!=) Annars är det på bilden kanske en aningen överdriven.

Världsrekordet håller iallafall Lee Redmond och som inte klippt naglarna sedan 1979. Dessa naglar mäter de helt sjuka 8.65 meterna!

Yaga - totalt meningslöst!

Eftersom jag inte har några fler nagelrelaterade saker att säga, så bjuder jag på en bild på Yaga, världens sötaste valp.


Och vem står i bakrunden i morgonrock?

Yaga är en 9 veckor gammal Slovenski Kopov! Just nu letar pappa efter Yaga för att sätta ner henne i en hink och väga henne, hon är så jävla söt i hink.


Kärleken ligger i luften!
*Obs* Bilden försvann

Dessa naglar tog mig väl ungefär 2 timmar att göra och tillägnas att våren är här!
Har du hittat någon att vår-kära ner dig i?

Jag använde som sagt skumhjärtana, två sorters nagellack och strasstenar.  Blev faktiskt rätt nöjd även om det var sjukt svårt att få hjärtana att fastna på nageln och inte på pincetten eller min tumme, då limmet var sjukt starkt. Beklagar mig bara över att jag inte kan göra något med vänster pekfinger!

Hoppas det ser bra ut :)

Naglarna comming soon!

Har nu spenderat 2 timmar med att göra nya naglar, bilder kommer senare, kan bara säga att nya skumhjärtarna och an massa strassstenar kommti till användning!

Vilka färger har jag använt då?

Massa nya "kunder"!

Jag har massa fina människor som jag ska fixa naglarna på, bl.a Mia, Nina och Louvisa! Hoppas jag kan hitta nya hela tiden som låter mig öva på deras naglar för en billig peng :)Jag har inte gjort dessa, men vill verkligen bli bättre än bäst en dag =) Därför söker jag folk att öva på.

Får jag göra dina naglar? Skriv jättegärna!

Ännu en intervju och nytt material


Här är skumsakerna jag funderat på att köpa jättelänge! Det blev dock inte blommorna som planerat, de var fula... haha

Nu har jag varit på intervjuen på Coop, det gick nog rätt bra! Kvinnan som man fick prata med var jätteglad och det smittade helt klart av sig, så jag tror det här kan passa mig rätt bra =)
De från Tmc har inte ens hört av sig (vilket de  sa att de skulle göra oavsett om man får jobbet eller inte) och det känns väl lite oseriöst kanske? 

Iallafall så smittade hennes glada humör så mycket att jag köpte en jättesöt majblomma av en stackars scout som stått där jättelänge!Endast 30 kronor för en majblomma och lite gott samvete då 20 kronor gick till välgörenhet! Sen pratade jag lite med en hemlös, så idag har jag nog varit en rätt bra människa!

Ekonomitips!Naglar är en jättedyr hobby, det är ingenting som jag säger emot, men det finns lite små sätt att ta sig runt det för den med lite mindre plånbok :)
Sen är det klart att de tipsen inte är gratis heller, men å andra sidan, vad är?

Så först ut:  Penslar

Att köpa nagelpenslar över nätet (vilket är de enda sättet som jag känner till!) är väldigt dyrt, och då har vi inte tagit med fraktavgiften. Jag vet inte hur stor skillnad det blir mellan de penslarna jag köpt och s.k "professionella" penslar, men priset är en stor skillnad.
De hemsidor jag kollat på ligger priset hos nagelpenslar på 160kr exklusive frakt, då brukar det vara 5 penslar, medan de finfina penslarna jag köpte på Panduro, 4 stycken, har varit super och kostade endast 70 kronor och då behöver man inte ens betala frakt!

Rekommenderar dessa starkt!Sedan: Dekorationer

Visst är det ju jättedyrt att köpa material från hemsidor? Visst, du kan hitta ett guldfynd på Tradera då och då, men jag har ett tips som visat sig betydlig mer pålitligt! För även om du httar något bra och billigt på Tradera eller riktiga nagelsidor, kan frakten variera mellan 10-100 kronor och man kan aldrig vara helt säker på vad man får hem, med tanke på storlekar och sånt.
Därför säger jag: Titta i din vardagliga butik! Jag har hittat massor med fin stickers och annat på Coop, Panduro och andra såna butiker. Även butiker som BR och Toy's are us kan ha jättemycket fint och bra.

Så stirra dig inte blind på att köpa dyra saker på nagelhemsidor, när du får den coolasten konsten av sånt du hittar i vanliga butiker! (ja...till en viss gräns)Hoppas det var till någon som helst hjälp!

Har du något bra ekonomitips för nagelintresserade? Do tell!

Garbage Island
Det här är bilder på Garbage Island, en hel ö gjord utav skräp, som ligger någonstans i den nordliga delen av Stilla havet. Man vet inte riktigt hur den uppkommit men troligtvis är det folk som slängt skräp från kryssningsfartyg!

Så....
Börjar det kanske bli dags att vi städar upp efter oss?

Det blir lite såna här inlägg i brist på pengar och nya naglar, men idag beställde jag nya tippar! Så fort jag fått dem har jag lite folk som jag ska fixa på, bl.a. min fina handmodell Celin :)

Hemska dag!

Det har bara snöat och äcklat sig hela dagen och jag är sjuk, missade bussen och kan därför inte andas nu för att lungorna muppar sig! Någon annan som haft en hemsk dag?
Tacka fan för att jag har en underbar pojkvän att komma hem till som gjort pangkaka <3Rätt!FEL!

Mina tack till Tideman

Glömde att skriva att jag irrade runt i 20 minuter för att hitta ett café, men vill ni veta en sak? Uppenbarligen finns inga caféer på Östermalm!
Det enda som jag kunde hitta låg längst bort på Strandvägen, det var visserligen jättefint men de låg så långt bort att jag nästan inte kunde prata och be dem att stoppa den i en påse så jag kunde ta hem den. Men tack gode gud för Tidemans Café <3

Den var ju nämligen Bastians födelsedags muffin! Satte ett ljus i det och gav honom en ros, och ska massera honom med massageolja, så han kan klara sig tills dess att hans riktiga present kommer med posten :)En exmtremt seg kväll

Efter en dag med arbetsintervju på Tmc Stockholm och en hel dag i skolan är man relativt trött! Men tänka sig, det gick bra, folket verkade trevliga där, det enda problemt är att det tar mig 1 timma och 20 minuter att åka till Södertälje därifrån, men det löser sig :)

Jag sitter ute på tradera, men hittar inte vad jag vill! Skulle behlva tippar, storlek 8 och 9 men hittar ingenting! Har fått massor av söta nagellack av Sebastians mamma, som hon ändå inte använde. De kommer att bli perfekta för nästa deisgn faktiskt!Kanske ska köpa lite läskiga naglar som knappt går att arbeta med men som är asice att dekorera på? (Dessa går att hitta på Nagelgiganten.se för er som undrar!)

Det blir inga fler inlägg ikväll med tanke på hur trött jag är, men en sista sak!
Bor du i Stockholms området och söker jobb så letar TMC massor med unga som de vill anställda, passa på och ta chansen för ett välbetalt jobb =)

Woooh, ny arbetsintervju!

Kirrat en arbetsintervju på Coop forum i Södertälje, ska dit på fredag : Två stycken på en vecka, det känns bra, synd bara att jag inte lär få det på Coop eftersom jag inte kan jobba så mycket på mornar. Coop är ju så nära och bra =)

Lyckas jag fixa jobb där blir de lite mer pengar till sånt här:Jättesöta och fina, men det är väl inte det jag borde lägga pengar på just nu... Dessutom vet jag inte riktigt hur jag skulle använda dem i en design än!

Nu kan jag slappna av ett tag efter att ha gjort vår 20 minuter långa (okej, den var 14.27 lång, men 20 lät bättre) redovisning av John Ajvide Lindqvist! Måste ju vara avslappnad och glad för gruppintervjun senare :)

Hur mycket är för mycket?Ja, det är frågan alltså. Många tycker att Foki har för mycket på sina naglar, och visst, ibland kanske de blir mycket. En del tycker jag har för mycket på mina, och det är klart, gillar man inte ens nail art är det ju svårt att gilla. Kan se om jag sätter mig mittemot en tjej på pendeln om hon tänker: "coolt *sneglar på sina egna*...fan" eller "Vad fan har mongot gjort?!".
Men här har vi lite naglar som...Ja, till och med jag tyckte var alldeles för mycket för att vara snyggt, förstår dessutom inte syftet med dem eller hur i helvete man ska kunna göra något med dem!
Med mina naglar har jag bara funnit två saker som är svåra att göra (ja, eller tre, men den har jag ingen lust att skriva här!) och det är att tvätta håret samt att jag inte kan trycka på kanppen som öppnar Bastians baklucka på bilen.

Fast det gör inte att jag känner mig så fruktansvärt handikappad så det får vara :)

Nytt mode?!

Eftersom jag redan skrivit ett nagelinlägg idag får ett litet OffTopic ämne halka in också :)
Igår när jag läste Metro såg jag en så sjuk artikel; Nämligen att illrar är den nya chihuahuan! Det var nog det sjukaste jag läst på länge, för det innebär att jag är oerhört modeinriktad. Detta eftersom jag har tre stycken söta små moffande illrar, vid namn Ramses, Isse och Effie!

Läste bara en sak som gjorde mig arg, och det var att de skrivit att det var fel att mata dem med kyckling och möss utan istället skulle man mata dem med torrfoder..Något som fortkortar deras livslängd med 50%! Så snälla, om du ska köpa detta fantastiska djur, gör så som jag och min familj:

Ge dem Färskt kött, så får du en lycklig iller som är som en hund och en katt i ett.Här är de tre, Isse, den minsta, överst, sen Effie och Ramses, den största. Och mig med ett crazyface ofc!

Vad ska man köpa då?Tänkte jag skulle skriva lite vad för material som jag känt mig nöjd eller mindre nöjd med.

Börjar på minussidan och arbetar mig upp var planen och först ut är fjärilsstickers från maros:
Pris: 25 kr
Hemsida: www.maros.nu
+: De var väldigt söta pch passar med en hel del, är mycket hållbara och klarar av att man slår i dem och så.
-: De följde med Uv-lampans startkit så då tänker man ju "bra, de ska vara lätta att sätta fast på manikyr" BUT HELL NO! De var skitsvåra! Förutom att jag satt och skrek åt EN fjäril som värgade fasta på en nagel jag försökte laga, så släppte kanterna om och om igen! De var stela och vingarna vägrade lägga sig!
Svårighetsgrad: Relativt lätta, men vingarna kan göra att den mest sansade personen får ett utbrott.
Betyg: 3/10Och sen den andra, i mer positiv bemärkelse!
Pris: 110
Hemsida: Melba.se (Ja...Det är Fokis sponsor om jag inte minns helt fel)
+: Jättefina och satte sig lätt. Trots att de var små var de inte spciellt svår fångade och lätta att upptäcka om du tappar dem på golvet. Färgerna fungerar till allt och de känns väldigt prisvärda.

-: När man snurrar på hjulet så händer det att pärlorna ligger så tätt att de hoppar upp på kanterna och ner i nästan fack. Detta blev bara lite svårt att få ordning i hjulet med, men har egentligen inget att göra med dess utseende eller svårighetsgrad!
Svårighetsgrad: Medel, det krävs såklart lite pillighet, men det är ju inget om man faktiskt vill något.
Betyg: 8/10Idag har jag och Bastian varit ihop i 17 månader! Jag älskar dig, och det hoppas jag att du vet!


Ledsen, ledsen statsminister!

Ikväll blir det inte mer naglar men sitter i soffan med min älskade Bastian och tittar på hockey däremot. Dif - Hv71 (som om det var någon som för ett år sedan trodde att jag skulle titta på hockey och fixa naglarna!) och där kan man se en väldigt orolig och nervös liten statsminister!

Själv har jag alltid levt i tron om att Fredrik Reinfeldt egentligen är ett mumintroll, men det är en annan historia. Och apropå mumintrollen ska man tydligen göra en ny version där det tydligen ska vara speckat med svenskar som tolkar de engelska rösterna. Däribland har vi Stellan Skarsgård (som jag ständig lyckas blanda ihop med Peter Haber) som Muminpappan och Peter Stormare som Snusmumriken.
Om ni vill läsa mer: http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=182169

Och såklart lite bilder på de olika mumintrollen :)


Inte för att jag någonsin gillat dem, men på avstånd kan de se lite söta ut haha


Kommer aldrig ihåg vad hon heter...Instingtivt till jag säga Bitterfittan, som i Ballar av stål!Och så Reinfeldt!Och så en bild på ett väldigt sorgset Mumintroll. Och ett glatt mumintroll! Vilken min lär han ha efter matchen?

Nytt jobb maybe?

För det första är den här säkert andra gången i mitt liv som jag stavat "maybe" rätt.( Pinsamt eftersom jag går College )


För det andra så har jag sökt jobb för att förhoppningsvis kunna köpa lite mer roligt material! Sökte på Coop i Södertälje, får hålla tummarna, det borde gå då de skrivit att de behöver ung personal till sommaren, men får hålla tummarna :) Woooooh!

Och så har jag nu lite skisser som jag gjort  upp på vad jag ska göra nästa gång med naglarna, de är visserligen jättefula, men jag förstår dem nog tror jag. Kunde knappt sova igår för att det enda jag såg när jag stängde ögonen, var nya designs!

Nästa inlägg ska jag skriva lite om olika material och verktyg som jag tycker är bra, billiga och helt enkelt värda att köpa =)

Förbanna dig, din enormt awesome människa!

Det är inte en underdrift att jag inte direkt gillar bloggare (...Fint, nu har jag en egen också) men det finns en som jag börjat följa men jag vet varför! Hon är ju faktiskt duktig på det hon gör, fruktansvärt duktig.
Dessutom håller hon aldrig undan med vad det är hon gör med sina naglar och så vidare.
Så vem kan det vara jag pratar om?  Jo, allas våran bloggvinnare, Foki.


En del tycker hon har för mycket på sina naglar ibland, men jag säger: Mindre svenskt jävla lagom och mer Foki!
Åååh är de inte för vackra? Att man inte vore en prinsessa som bodde i ett slott gjort av pengar...


Letar nytt fint material

Det är synd att jag inte är stenrik, med tanke på hur mycket fint material jag hittar runt omkring på olika sidor!

Förutom att jag saknar en del pysselsaker, så känner jag att jag saknar en fysisk butik att köpa nagelsaker i, jättetråkigt verkligen! Skulle handla sönder om jag hittade en sån butik :)

Men trots att jag är fattig som..aah, jättemycket, kollar jag ändå runt hela tiden och det innebär tyvärr att jag alltid hittar nya fina saker att vilja ha </3


Ja tack?=) Tycker nog att de skulle passa mig rätt bra!

Überpilligt jobb

Här är lite naglar som jag gjort nu, vänsterhanden gjorde jag för några dagar sedan men har inte haft tid att fota dem förän nu. Ena fingret är inte som de andra men... Det är bara för att det är en tipp jag fick göra själ vöf rtt jag skalade av min egna med en potatisskalare =)
Den andra handen pillade jag jättemycket med (med vänsterhand O.o) under Dif-Hv71 matchen! Tog hur lång tid som helst på grund av allt pill, men dte var de värt =)
Tänk snälla tankar eftersom jag är ny på de här!Bilden är tyvärr en aningen suddig, men jag blev lite nöjd med lillfingret!Den jättepilliga handen!

Erkänner att jag får mycket inspiration från Foki, men har miiiil kvar till det att jag är så duktig som hon är! Plus att det vore skoj om jag också kunde köpa material från Asien (utan att dte kostar en förmögenhet)  men tyvärr är det svårt... Får lura dit någon att köpa material helt enkelt!

Nu blir det att fortsätta att spela det oerhört asgrymma spelet Plants vs. zombies som jag starkt kan rekommendera!

Kram

Det allra första inlägget; Med underbara handmodellen Celin!

Underbara snälla Celin har låtit mig göra tippar på henne, några som jag blev rikjtigt nöjd med, tagit i åtanke att jag är nybörjare!
Materialet var jättelätt (ja, allt är ju relativt) att arbeta med och materialet kommer ifrån Melba och Maros, två hemsidor som jag är jättenöjd med.Tack så mycket Celin!

Har gjort nya naglar på mig själv idag som jag blev jättenöjd med när de väl blev klara, trots att jag nästan skrek när jag gjorde dem! Pärlorna var inte riktigt på min sida, men de kommer =)

Nu ska jag se på dålig tv!
Kram


RSS 2.0